Stiri tech

Tehnologia de recunoastere faciala ajunge la un district scolar din New York

Pentru a proteja mai bine copiii, un district scolar din New York va incerca sa implementeze tehnologia de identificare faciala. Asta in ciuda faptului ca exista o impotrivire din ce in ce mai vehementa a opiniei publice impotriva implementarii acestei tehnologii, dupa cum s-a vazut la San Franscisco si chiar la cateva mii de kilometri de Statele Unite, la Londra. Luna viitoare, Lockport City School District va fi primul sistem scolar public din Statele Unite care va testa un program de recunoastere faciala pentru studenti si personal. Sectorul incepe “faza de implementare initiala” pentru acest software, conform unui raport publicat marti de publicatiile Lockport Union-Sun si Journal.

Aplicatiile Aegis includ un instrument de recunoastere faciala, Sentry, care avertizeaza oficialii scolii daca cineva din Registrul local al infractorilor sexuali intra intr-o scoala sau daca studentii suspendati, angajatii concediati sau membrii grupurilor cunoscute intra intr-o scoala, potrivit lui N Technology, dezvoltatorul Aegis. Compania ofera, de asemenea, Protector, un instrument de recunoastere a formei care recunoaste primele zece arme folosite in filmarile la scoala si Mercury, un motor de cautare criminalistica care poate revizui un videoclip nesupravegheat. SN Technology a confirmat ca toate cele trei aplicatii ar fi desfasurate in district.

Superintendentul Michelle Bradley si Robert LiPuma, directorul departamentului de evaluare si tehnologie, au declarat ca Lockport City School District se angajeaza ss protejeze siguranta studentilor, personalului si vizitatorilor sai. Potrivit declaratiei, districtul a incercat deja masuri de securitate in trecut, cum ar fi sistemul de identificare “Raptor”, care examineaza buletinele emise de guvern, pentru a determina daca un individ se afla in baza de date privind delincventii sexuali. Sistemul Aegis nu va colecta informatii si nu va urmari miscarile tuturor studentilor, personalului si vizitatorilor raionali, a afirmat declaratia districtului. In schimb, software-ul se limiteaza la a identifica daca o persoana a carei fotografie a fost introdusa in baza de date a sistemului se afla in proprietatea districtului. Persoanele din baza de date sunt cele care nu sunt permise pe proprietate. Daca cineva este identificat de software-ul Aegis, acesta va alerta cel putin doua niveluri de identificare de catre personal trebuie derulate inainte de a fi intreprinse actiuni. Iar in cazul in care sistemul identifica o arma, acesta alerteaza imediat politia.

Politia, magazinele si aeroporturile vor sa foloseasca tehnologia de identificare a aspectului facial pentru a ajuta la rezolvarea crimelor, la prevenirea operatiunilor de furt si la eficientizarea zborurilor de imbarcare. Dar activistii vad aceasta tehnica ca pe o incalcare adusa libertatilor civile ale cetatenilor. Motiv pentru care exista un lobby din ce in ce mai mare pentru indepartarea, sau chiar interzicerea acestei tehnologii. Astfel, luna trecuta, San Francisco a devenit primul oras din lume care a interzis politiei sa utilizeze tehnologia, iar criticii continua sa puna presiuni asupra guvernelor locale pentru a pune in aplicare astfel de interdictii.

ACLU a vorbit, de asemenea, impotriva vanzarii de catre Amazon a tehnologiei sale Rekognition. Grupul declara ca acest software de identificare ar putea transforma Statele Unite intr-un teren supravegheat in permanenta si ca ar invada intimitatea oamenilor. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca software-ul intampina probleme cu recunoasterea femeilor, precum si a persoanelor cu piele mai inchisa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *