Stiri tech

Urmatorii pasi ai Apple sunt, aparent, recuperarea vietii private si un alt tip de PC

“Apple construieste lucruri pe care clientii vor sa le cumpere”. Nu am mai vazut pana acum un slogan atat de lipsit de modestie, in ciuda faptului ca toate companiile, din domeniul tech sau din alte domenii, vin cu astfel de slogane care promit marea cu sarea. Mai ales ca nici nu mai este relevant acest slogan, dat fiindca principala sursa a venit a celor de la Apple, iPhone-urile, inregistreaza scaderi din ce in ce mai mari din punct de vedere al vanzarilor. Lucru care a fortat compania din Copertino sa-si diversifice cu mult politica de marketing, ajungand la punctul in care sa lanseze servicii de TV streaming, gaming streaming si chiar un card de credit, doar pentru a avea o sursa de venit care sa compenseze. Ca sa nu mai spun ca, in serviciul TV streaming, menit sa fie un concurent al Netflix din acest punct de vedere, s-a investit peste un miliard de dolari. Desigur, erau pasi pe care compania trebuia sa-i urmeze daca nu voia sa ramana in urma, intrucat Google isi anuntase cu o luna inainte noul serviciu de gaming streaming, Stadia, iar Disney, o companie cunoscuta pentru productiile sale de televiziune, s-a lansat si ea in lupta impotriva Netflix. Avand ca principal avantaj un serial spin-off pentru Star Wars.

Restaurarea vietii private de catre Apple

In fine, se pare ca urmatorii pasi ai celor de la Apple sunt sa se asigure ca utilizatorii isi pot recupera viata privata, si sa dezvolte un nou tip de PC. Prima optiune pare un atac direct la adresa unor companii precum Facebook si Google, care se confrunta in ultimul timp cu procese pe tema incalcarii confidentialitatii utilizatorilor. Facebook-ul monitorizand datele utilizatorilor pentru a-si satisface sponsorii in nevoia lor de a-si distribui continutul pentru cat mai multa lume cu putinta, iar Google monitorizandu-ti inclusiv locatia in care te afli prin intermediul propriului telefon, daca acesta ruleaza sistemul de operare Android. Desi nu este singura metoda prin care te poate monitoriza; este suficient sa ai un cont pe Gmail, ca devii expus unei colectari de date din partea companiei. Revenind la subiect, Apple a dezvoltat un anumit tip de software care blocheaza colectarea de date de catre aceste doua servicii, in cazul in care detii un iPhone. Directorul executiv al companiei, Tim Cook, a sustinut ca Apple nu planuieste un atac asupra acestor doua companii, ci doar restabilirea unor drepturi fundamentale ale utilizatorilor sai. Oricare ar fi scopul celor de la Apple, nu putem fi siguri de faptul ca nu colecteaza aceste date pentru ei insisi. Teoria conspiratiei, dar a investi din ce in ce mai putina incredere in companiile din domeniul tech este cel mai bun lucru.

Dezvoltarea unui nou tip de calculator

Recent, Apple a lansat noul Mac Pro, de 6000 de dolari, in cadrul WWDC. Insa, nu este vorba despre calculatoare aici. Apple pare ca vrea ca iPad-urile, tabletele sale, sa reuseasca sa inlocuiasca cu brio un laptop. Motiv pentru care a fost si lansat sistemul de operare iPadOS, pentru ca aceste dispozitive nu mai puteau functiona cu iOS daca Apple era atat de determinata sa-si duca planul la bun sfarsit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *