Stiri Stiri tech

TikTok a depasit Facebook la capitolul descarcari

Ok, nici nu stiu care retea sociala imi displace cel mai mult intre cele doua. TikTok, care este raiul pentru adolescentii a caror forma de umor inseamna clipuri cu lip sync si alte incercari nereusite de sketch-uri? Sau Facebook care e raiul pentru meme-uri cancer, retardati si tot felul de specimene a caror existenta e pusa sub semnul intrebarii; plus ca mai prezinta si reclame politice la nebunie in perioade electorale. Caci despre monitorizarea utilizatorilor nu pot sa vorbesc intrucat ambele se ocupa cu asa ceva, desi cei de la Facebook o fac intr-un mod mai transparent fata de TikTok. In schimb, TikTok a fost subiectul unor controverse cu autoritatile americane, intrucat acestea considera ca compania care detine reteaua sociala ar colabora cu guvernul chinez ca si Huawei. Asta in ciuda faptului ca cei de la ByteDance, compania in cauza, nu activeaza pe piata din China, si au declarat in repetate randuri ca nici nu au de gand sa ia in considerare acest lucru vreodata. Pentru un scurt rezumat, Facebook e mai antipatica pentru practicile companiei, iar TikTok pentru continutul de pe platforma sa. 

Si in ciuda recentelor probleme, se pare ca cresterea TikTok prinde contur intr-un mod cat se poate de interesant. Pentru ca da, TikTok a depasit numarul de descarcari al Facebook, ceea ce este o realizare cat se poate de interesanta. Si s-ar putea sa fie startul pentru o schimbare pe harta jocului. Pentru a oferi un raport mai detaliat in privinta situatiei, TikTok s-a bucurat de curand de 1,5 miliarde de descarcari, potrivit cifrelor unui studiu publicat de catre cei de la SensorTower Analytics. Aplicația retelei sociale a intrat in top trei cele mai descarcate aplicatii din sectiunea non-gaming pentru anul curent cu aceste cifre, ceea ce inseamna faptul ca aplicatia incheie anul 2019 in forta. Asta desi pana in toamna anului trecut, nu era cine stie ce cunoscuta in lume. Asistam la cresterea rapida a unei retele care e si mai antipatica ca si continut fata de toate retelele sociale ce au ajuns populare pana acum. Ce pot spune, preferintele generatiei social media sunt cat se poate de interesante. 

Asta ca sa nu mai mentionez si faptul ca, in topul celor mai populare aplicatii ale anului, a depasit Facebook si Instagram, desi este depasita de WhatsApp si Messenger. Care sunt alte doua aplicatii de mesagerie in posesia celor de la Facebook. Oricum, interesanta cresterea rapida a celor de la TikTok. Aplicatia s-a lansat in urma cu doar trei ani, in 2016, lucru care face aceste cifre mult mai impresionante. Ca referinta, celor de la Netflix le-a luat 5 ani ca sa ajunga celebri pe domeniul streaming, la 3 ani dupa ce compania s-a lansat pe modelul de afaceri cu discuri vechi. Revenind, insa, la TikTok, a inregistrat 176,5 milioane de descarcari noi pe Android sau iOS doar in cursul acestui an. Desigur, aplicatia este mult  mai populara de atat, insa nu sunt luate in calcul descarcarile de pe magazinele virtuale populare din China.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *