Stiri tech

Twitter ia o pauza din planul de a sterge conturile inactive dupa 6 luni

Recent, a aparut o informatie conform careia Twitter va sterge conturile care au o inactivitate de peste 6 luni de zile. Da, se anunta faptul ca utilizatorii care nu au avut o activitate constanta pe platforma retelei sociale ar trebui sa se autentifice pe contul lor pana ala data de 11 decembrie in cazul in care isi doresc sa isi pastreze contul. In caz contrar, acesta urma sa fie sters, pentru a se conforma cu regulile retelei sociale in ceea ce priveste activitatea pe platforma sa. Asta e diferenta intre Twitter si acele companii care cauta sa-si pastreze utilizatorii cu orice pret, oferindu-le un timp mai indelungat pentru a reveni asupra deciziei in ciuda faptului ca acestia au apasat hotarat butonul de stergere al contului. Un exemplu bun e Discord, care iti va sterge contul doar dupa 2 saptamani dupa ce ai confirmat ca-l vrei sters, si te vei putea loga simplu si normal, sa poti opri procesul ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat de fapt. 

Aparent, cei de la Twitter care luasera  decizia de a avea o altfel de abordare in acest sens in comparatie cu alte servicii. Acel gen de abordare care probabil ca ar mentine anumiti utilizatori activi pe platforma din totalul celor care urmau sa fie avertizati. Acestia ar fi urmat sa primeasca un mesaj pe contul lor de e-mail ca urmeaza sa le fie sters contul, iar cei care nu si-ar fi dorit acest lucru, s-ar fi loga din nou dupa perioada de inactivitate si totul ar fi revenit la normal. 

Twitter a distribuit miercuri o actualizare in ceea ce priveste planul retelei sociale de a elimina conturile utilizatorilor care nu s-au conectat de mai mult de sase luni. Reteaua sociala a spus initial ca va incepe sa elimine conturile pentru utilizatorii inactivi care nu se conecteaza pana la 11 decembrie. Insă, intr-o actualizare postata pe contul oficial, compania a spus ca va amana acest plan pana in momentul in care se va gasi o modalitate de a memorializa utilizatorii care au ramas inactivi. “V-am auzit despre impactul pe care acest lucru l-ar avea asupra conturilor moarte”, a spus Twitter Support într-un tweet. “Aceasta a fost o ratare din partea noastra. Nu vom elimina niciun cont inactiv pana nu vom crea un nou mod pentru ca oamenii sa memorializeze conturile.”

Un reprezentant al companiei, marți, a declarat ca Twitter a inceput sa contacteze utilizatorii care nu s-au autentificat pe site de mai mult de sase luni pentru a-i informa in legatura cu  posibile stergeri ale contului si a remarcat faptul ca aceste conturile vor fi retrase mai degraba treptat, in cursul a cateva luni, decat toate o data. Numele de utilizator al conturilor sterse ar fi in cele din urma pentru informatii. “Ca parte a angajamentului nostru de a servi conversatia publica, lucram pentru curatarea conturilor inactive pentru a prezenta informatii mai precise si mai credibile pe care oamenii le pot încredere pe Twitter”, a declarat reprezentantul prin e-mail. 

“O parte din acest efort este de a incuraja oamenii sa se autentifice si sa utilizeze Twitter atunci cand inregistrează un cont, asa cum se prevede in politica noastra de conturi inactive.”, se mai arata in declaratia celor de la Twitter. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *