Stiri

Topul cautarilor de pe Google Romania in 2019, statistici ingrijoratoare

As putea vorbi ore in sir despre modul extrem de toxic in care muzica trap si mai ales asocierea acesteia cu divertismentul produs de vloggerii de pe YouTube. Insa ar fi o critica din care nu s-ar intelege mai nimic oricum, chiar si in cazul in care acest articol ar fi accesat de mai multi utilizatori, prin urmare nu o sa vorbesc prea mult despre acest fenomen. Oricum am facut-o deja cu alte ocazii. Insa, este final de an si este extrem de interesant sa vezi topul cautarilor pe Google Romania. In mare masura, presupun ca stii cam despre ce e vorba dinainte sa accesezi acest articol, insa consider ca mai ales artistii si piesele care sunt la mare cautare in momentul de fata merita mai multa atentie in comparatie cu celelalte statistici. Cu alte cuvinte, acesta este un articol in care voi vorbi, in mod detaliat, despre muzica care se asculta in Romania in 2019. Si, dupa cum spuneam si in titlu, statisticile sunt cat se poate de ingrijoratoare. 

Fara indoiala, cea mai importanta categorie este cea legata de muzica. Prin simplul fapt ca muzica poate influenta tineri in mod pozitiv sau negativ. Mai ales in mod negativ, avand in vedere in special influenta celor de la Specii asupra tinerilor care ascultau hip hop. Doar un mic exemplu in legatura cu modul in care muzica poate afecta negativ dezvoltara viitoarelor generatii. Sa vedem, fara alte adaugiri, care sunt primle cinci piese care se afa in topul cautarilor pe Google Romania. 

1. Prohodul

Iti vine sau nu sa crezi, insa cea mai cautat rezultat in materie de muzica este Prohodul. In ciuda faptului ca acest lucru nu ar trebui sa te mire avand in vedere faptul ca traim intr-o tara putrnic crestin-ortodoxa. Nu cunosc prea mult detalii despre acesta, in afara faptului ca se canta la slujbele de dinaintea Paștelui. Insa daca se afla pe primul loc in topul pe an inseamna ca perioada sarbatorilor pascale nu a fost singura in care acesta a fost un varf al cautarilor. 

2. Tones and I – Dance monkey

Iti mai aduci aminte de tot hype-ul care era in jurul Gangam Style? Ei bine, piesa asta este, intr-o oarecare masura, la fel ca si cealalta. Refrenul e intr-o mare masura similar cel al unei melodii de la Florin Salam. Doar ca suna mai catchy in engleza decat suna Gangam Style in coreeana. 

3. 5GANG – SOS

Ce pot sa spun despre acasta melodie in afara de faptul ca este piesa preferata a unei generatii care mai trebuie sa creasca? Ai crede ca versurile sunt la caterinca daca in urma succesului acstei piese nu ar fi aparut si merchandise cu Selly si trupa lui. Practic, e momentul in care 5Gang a trecut de la trapul pe caterinca cu care s-au consacrat la un trap mai adolescentin. Oricum publicul a ramas format din copii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani. 

4. Florian Rus, Mira – Strazile din Bucuresti

Ca un ascultator al muzicii comerciale din anii 2000, nu pot spune ca piesa asta are cine stie ce calitate, doar ca este putin mai buna in comparatie cu cele pe care le-am enumerat pana acum. Putin, insa pana si acel putin conteaza intr-o oarecare masura. Insa faza cu Uberul la cinci dimineata pare rupta din acele filme romantice cu tenta science-fiction.

5. Elena – Luna alba

Ok, Elena Gheorghe canta in aromana si o face mai bine fata de cum canta in romana sau engleza. Un trend ascendent cu aromana sau machedoneasca de la “Un Trandafir creste la firida mea”. In schimb, metaforele cu frunza si marea nu au absolut nici o semnificatie mai deep, sunt doar o incercare de a mima profunzimea intr-o piesa. Nici nu mai conteaza, avand in vedere faptul ca a reusit sa stranga 30 de milioane de vizionari. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *