Laptop

Ce trebuie sa faci daca nu iti mai merge touchpad-ul la Windows 10

Touchpad-ul se poate strica la unele laptopuri, dar asta nu inseamna ca laptopul este buna de aruncat la cosul de gunoi, atat timp cat el inca functioneaza bine. Daca touchpad-ul nu functioneaza, nu inseamna ca intreg laptopul nu functioneaza. Poti sa iti salvezi laptopul facand cateva lucruri simple pentru a repara touchpad-ul. Chiar daca touchpad-ul nu functioneaza deloc la atingere sau se comporta ciudat, nu recunoaste gesturile, Windows 10 are cateva setari care iti repare touchpad-ul.Daca vrei sa afli care sunt modurile in care touchpad-ul poate fi reparat, urmareste randurile de mai jos. 

Daca touchpad-ul nu mai functioneaza deloc, daca ai un laptop cu ecran tactil te poti folosi de ecran, daca nu ai ecran tactil, vei avea nevoie de un mouse. Va trebui sa deschizi Setarile- Dispozitive- Touchpad si verifica sa fie comutatorul din partea de sus activat. In cazul in care nu ai nici ecran tactil si nici mouse, exista o tasta care poate aduce la viata touchpad-ul doar ca trebuie sa stii care este aceea. Uita-te la tastele functionale si vezi daca apare pictograma cu touchpad-ul si o linie diagonala. Apasa tasta Fn si tasta functionala care are acea pictograma si vezi daca touchpad-ul revine la viata. Daca nu revine va trebui sa iti cauti un mouse ca sa intri in Setari si sa urmezi pasii de mai sus. 

Daca touchpad-ul tau functioneaza, doar ca nu asa cum ar trebui, daca se misca lent, daca nu este suficient de sensibil, daca raspunde mai greu la atingere sau daca se simte prea sensibil, Windows 10 are cateva setari pentru a regla modul de functionare a touchpad-ului. Intra la Setair- Dispozitive- Touchpad si vei vedea un glisor cu Schimba viteza cursorului. Seteaza acest glisor la viteze diferite pana cand simti ca are o viteza buna. Touchpad-ul poate fi foarte enervant cand este prea sensibil, de aceea trebuie sa intri la Touchpad si sa alegi Sensibilitatea cea mai mare, Mare, Medie sau scazuta in functie de cum vrei sa fie touchpad-ul.

Este indicat ca inca de la inceput sa dezactivezi doua setari ale touchpad-ului, ci anume Atingere si Zoom. Atingerea inseamna ca poti sa atingi touchpad-ul pentru un clic in loc sa atingi butonul. Acest lucru poate face sa creada ca mereu dai clic si este enervant. Gestul acela facut cand folosesti Google Maps este gestul de zoom. Asa ca, mai bine debifezi Tap si Pinch. Daca nu te deranjeaza le poti lasa sau daca te folosesti des de ele. 

Prin urmare, daca touchpad-ul tau nu mai functioneaza deloc sau are ceva probleme, nu te grabi sa iti cumperi altul pentru ca aceste probleme pot fi rezolvate daca accesezi Setarile si in functie de probleme pe care le ai, sa urmezi pasii de mai sus. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *