Telefoane

Telefon ieftin sau scump

Cu totii stim foarte bine ca daca vrei un telefon nou lansat, trebuie sa cheltuiesti o suma destul de mare pentru a-l cumpara, pentru ca au niste preturi uriase pe care nu toata lumea si le poate permite. De exemplu, Samsung Galaxy S20 Ultra costa in jur de 60.000 de lei, fiind un pret prea mare. Tocmai pentru ca sunt persoane care pur si simplu nu vor sa cheltuiesca sume atat de mari de bani pentru un telefon, prefera se isi cumpere un telefon mai ieftin, de gama medie. Daca un telefon este mai ieftin nu inseamna ca nu este bun de nimic. Mai intai, trebuie sa stabilesti pentru ce ai nevoie de un nou telefon. Daca ai nevoie doar pentru un grup de Whatsapp, sa suni pe cineva si alte lucruri de baza, nu se merita sa cheltuiesti sume prea mari de bani. Dar daca, vrei un telefon care sa faca niste poze foarte bune, profesionale, atunci trebuie sa cheltui mai mult. In randurile de mai jos voi explica diferentele dintre un telefon scump si unul ieftin.

Prima diferenta vizibila, este pretul. Daca iti permiti un telefon scump, trebuie sa te gandesti ca si eventualele reparatii vor fi mai scumpe. O inlocuire a sticlei la Samsung Galaxy C8 va fi mult mai ieftina decat o schimbare a sticlei la Samsung Galaxy S20 Plus sau la Iphone 11 Pro. 

Acum telefoane de gama medie nu mai sunt atat de slabe ca cele din urma cu 3-4 ani. Acum, cea mai mica memorie este de 64 GB, au versiuni recente de sistem de operare, iar chiar daca au o singura camera de spate, pozele realizate sunt foarte bune. Dar, se gasesc si telefoane de gama medie care sa aiba 3 sau chiar 4 camere de spate, cum ar fi Samsung Galaxy A41, care costa 250 de euro. Au si ele ecrane mai mari, unele au chiar ecrane AMOLED, nu LCD. Durata de viata a bateriei este destul de lunga, iar daca ai nevoie de un telefon doar pentru a putea fi intr-un grup de Whatsapp sau pentru a putea efectua cateva apeluri, bateria iti va rezista chiar si 2-3 zile. 

Telefoanele mai scumpe, au memorie mai mare, pot avea pana la 512 GB. Au si ele 3 su 4 camere de spate si sunt mai performante, deci pot realiza poze mult mai calitative. Se merita sa iti cumperi un telefon mai scump daca il folosesti zi de zi, pentru toate sarcinile si activitatile.

Prin urmare, daca ai nevoie sa iti cumperi un telefon care sa rezolve sarcinile de baza, nu se merita sa cheltuiesti prea multi bani si iti poti cumpara unul de gama medie, care este destul de bun. Dar daca vrei un telefon pe care sa il foloesti la sarcini mai complexe zi de zi, se merita sa cheltuiesti bani mai multi. 

Web

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *