Telefoane

Rezistenta la cazaturi la iPhone 12

Daca pana acum Apple nu avea telefoane atat de rezistente, mai ales iPhone X care a fost declarat ca fiind cel mai fragil telefon, cu iPhone 12 s-au schimbat lucrurile. Compania si-a proiectat telefoanele cu un nou tip de protectie, fiind dintr-o combinatie de sticla si ceramica si se spune ca este cea mai rezistenta sticla de pana acum. Cu toate acestea, Apple spune acest lucru despre fiecare nou telefon, dar acum nu exagereaza. Daca tocmai ti-ai cumparat unul dintre cele 4 telefoane ale seriei, poate ca ti-ai dori sa afli cat de reziste sunt, fara sa il strici pe al tau. De aceea, in randurile de mai jos voi prezenta rezultatele testelor de rezistenta.

Primul test a fost din geanta unde erau chei, stilouri si telefonul. S-a scuturat geanta 30 de secunde, dar dupa ce a fost curatat telefonul, rama avea o singura zgarietura mica.

Al doilea testa a fost aruncarea iPhone 12 pe o suprafata dura, precum marmura, blat de bucatarie sau gresia din baie. Dupa ce telefonul a fost curatat, pe ecran nu se vedea nici macar o zgarietura. Spatele nu avea deteriorari vizibile, dar dintr-un anumit unghi o fost vizibila a zgarietura, dar nu a sticlei, ci a vopselei, iar sigla Apple a mai prezentat o mica zgarietura.

Urmatorul test a fost reprezentat de o slefuire cu smirghel in toate partile. Daca pana acum ecranul nu a avut rezultate nefavorabile, acum are, Ecranul era zgariat, iar unele zgarieturi erau foarte adanci. Spatele telefonului nu avea atat de multe zgarieturi, iar cele vizibile erau in centru si pe marginea de jos, chiar si camerele au ramas intacte. In momentul in care geamul telefonului este stricat, sansele ca el sa se sparga sunt mai mari, de aceea la urmatoarele teste s-a folosit un telefon nou.

Testul cu aruncarea de la 1 metru, adica de la nivelul buzunarului, nu a avut rezultate negative pentru ecran, ci doar pentru rama care avea cateva zgarieturi. Cand telefonul a fost aruncat cu spatele in jos, iar partea inferioara s-a spart.

Cand telefonul a fost aruncat de la 2 metri cu ecranul in jos, coltul stanga sus a fost zgariat, dar doar rama. 

Cand telefonul a fost aruncat de la 3 metri, ecranul nu a avut nicio zgarietura, doar rama a prezentat una, dar cand a aterizat cu spatele in jos, el a prezentat cateva zgarieturi, dar nu erau foarte grave.

Acestea fiind spuse, se observa ca spatele de la iPhone 12 nu este la fel de puternic precum ecranul, iar ecranul s-a dovedit a fi foarte rezistent, chiar si de la 3 metri. Cu toate acestea, nu ar strica sa folosesti o husa de protectie, avand in vedere ca spatele nu este atat de rezistent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *